Devletin şefkatinden neden kaçıyorlar?

Devletin şefkatinden neden kaçıyorlar? Devletin şefkatinden neden kaçıyorlar?
A- A+
Reklam

Elmalık Köyü sınırları içinde bulunan Semiha Şakir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan 15 yaşındaki lise öğrencisi Fatıma Güldemir'den 5 gündür haber alınamıyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre en son cuma günü görülen genç kız 30 Haziran'da kayıplara karıştı. Fatıma Güldemir’i görenlerin +90 535 967 12 39 numaralı telefona haber vermeleri istendi.

Kimsesiz ve yetim çocukların “Şefkat Evi” olarak hizmet veren Semiha Şakir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bu yaşanan olayın ne ilk ne de son olacağı iddia edildi.

Gözler oraya çevrildi

Fatma Güldemir’in Kurumdan kaçması sonrası, kimsesiz çocukların aile ortamında yetişmeleri için oluşturulan “Devletin Şefkat Evi”nden bir çocuk neden kaçar? Sorusu gündeme geldi. Sadece sorular bununla da sınırlı değil.

Kurumun yapısını yakından bilen vatandaşlar; yaklaşık 30 kimsesiz 9 ila 18 yaş aralığındaki kız çocuğunun kaldığı Semiha Şakir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda daha önceleri de kaçma olayının yaşandığı ve kısa sürede çocukların bulunması nedeniyle bu olayların gündeme gelmediği iddia ettiler. 

İlk sorulması gereken soru; kimisinin anne veya babası olmadığı için kimisinin de parçalanmış ailelerin çocukları olmasından dolayı Şefkat Evine bırakılan bu çocuklarla sürekli ilgilenen Kurumda kadrolu psikolog var mı?

Öte yandan; ergenlik döneminde bulunan genç kızlarla küçük çocukların aynı mantıkla ve aynı ortamda yetiştirilmeye çalışılması ne kadar doğru?

Kurumda görevli personelin yanında Gönüllü Annelerin gözetiminde olan çocukların gelişme çağında olduğu gerçeği göz önünde bulundurulursa, burada gönüllü görev yapan annelerin de “çocuk bakımı veya çocuk gelişimi” üzerine herhangi bir eğitim ve belgelerinin bulunup bulunmadığı da diğer sorulması gereken önemli bir soru.

Birçoğu ergenlik döneminde olması nedeniyle daha hassas yaklaşılması gereken bu çocukların kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzakta bulunan bir alanda barınmaları, özgürlüklerinin kısıtlandığı, yaşıtlarının yaptığı faaliyetlerden mahrum bırakılarak toplumdan uzaklaştırıldıkları hissi acaba bu çocuklarda oluşuyor mu sorusu da akıllara geliyor?

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler